Zagrebško lutkovno gledališče je opustilo svojo staro rešitev za prodajo vstopnic ter za podporo marketinga in prodaje vstopnic izbralo večnamensko in večkanalno digitalno platformo Mojekarte. Po Satiričnem gledališču Kerempuh, Dramskem  gledališču Gavella, Zagrebškem gledališču mladih in Centru mladih Ribnjak, ki so prešli na platformo Mojekarte leta 2017 in vztrajajo na njej že peto gledališko sezono, je to še peto zagrebško gledališče, v katerem so se odločili za zamenjavo rešitve.

Pri starejših rešitvah za prodajo vstopnic postaja namreč vse bolj jasno, da se enostavno več ne zmorejo odzivati na aktualne izzive časa ter zadovoljevati spremenjenih potreb in želja publik, posledično pa seveda tudi ne potreb marketinga in prodaje v tistih gledaliških hišah, v katerih želijo vzpostaviti in negovati neposredno komunikacijo s svojimi publikami tudi v segmentu on-line prodaje, na pa, da poteka ta komunikacija preko distributerjev vstopnic, torej posredno.

Prav tako se je pokazalo, da je platforma Mojekarte v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami bistveno naprednejše in zmogljivejše digitalno delovno orodje, s pomočjo katerega je možno usvarjati novo dodano vrednost, kar so že pokazala nekatera zagrebška gledališča, ki so prav s pomočjo Mojekarte osmislila in ponudila nekatere nestandardne gledališke produkte, ki so bili na strani publik zelo dobro sprejeti.

Osnovni cilj uvedbe platforme Mojekarte v Zagrebško lutkovno gledališče je zadovoljiti interne potrebe prodajne funkcije, kar vključuje:

  • prodajo vstopnic na fizični blagajni (box office) gledališča,
  • povečanje števila prodajnih kanalov, pri čemer je najpomembnejše seveda uvajanje spletne prodaje vstopnic v kustomizirani spletni trgovini (webshop) na poddomeni zkl.mojekarte.hr,
  • integracijo spletne prodaje z analitičnim orodjem Google Analytics,
  • uvajanje rešitve za avtomatsko elektronsko preverjanja vseh vrst vstopnic in nadzor vstopa obiskovalcev,
  • izdelavo finančnih obračunov in poročil za potrebe računovodstva ter
  • uvajanje analitičnega orodja za statistične in strukturne analize podatkov prodaje Mojekarte Alpha Analytics.

Za izkušeno in rutinirano ekipo našega hrvaškega hčerinskega podjetja Moje karte d.o.o. iz Reke je implementacija osnovnega nabora uporabniških možnosti platforme rutinski projekt. To bo že osmi projekt v letu 2021, po POU Velika Gorica, Športnem centru Višnjik v Zadru, B Glad Produkciji, Hiši umetnosti Arsen v Šibeniku, Koncertni pisarni Zadar, Motovun film festivalu in Gledališču Ulys’ses, ki bo v celoti opravljen na daljavo ter brez fizične prisotnosti implementatorjev na lokaciji gledališča. Uvajanje kompleksne programske rešitve na daljavo, kar je bilo še pred nekaj leti nekaj povsem nepredstavljivega, je ekipa Mojekarte oblikovala v novi interni standard. Isti v celoti odpravlja stroške terenskega dela, reducira potrebni časovni vložek, povečuje fleksibilnost, poenostavlja logistiko projekta in povečuje učinkovitost.

Verjamemo, da bo prilagoditev uporabnikov na večopravilno digitalno platformo Mojekarte, potekalo tudi v Zagrebškem lutkovnem gledališču podobno kot v drugih gledališčih, to pa pomeni, da bi v drugi polovici kulturne sezone 2021/2022 že lahko nastale okoliščine za uvajanje kakšnega od redkeje implementiranih produktov. Recimo lojalnostne sheme, predplačniške gledališke kartice, ali pa kar kombinacije obojega. Če lahko sodimo po rezultatih uvajanja takšnih produktov v primerljivih okoljih, bi bili isti tudi na strani ciljne publike Zagrebškega lultkovnega gledališča verjetno dobro sprejeti.

Večopravilna in večkanalna platforma Mojekarte iz leta v leto povečuje svoj tržni delež v specifični in nišni dejavnosti elektronskega ticketinga na hrvaškem trgu. Trenutno je prisotna že v šestnajstih hrvaških mestih, med njimi, razen Osijeka, v vseh največjih ter razširjena in odlično sprejeta med najbolj prestižnimi in tudi mednarodno prepoznavnimi kulturnimi blagovnimi znamkami z dolgoletno tradicijo, med njimi: Gledališče Ulys’ses, Pula film festival, Splitsko poletje, Motovun film festival, Dnevi glasbe v sv. Donatu Zadar.

Platforma Mojekarte postaja postopoma vodilna blagovna znamka v nišni industriji programskih rešitev in storitev za informacijsko podpro dejavnosti prireditvenega menedžmenta (event management) in elektronskega ticketinga v regiji z okoli 6.000.000 prebivalcev ter z realnim potencialom njene nadaljnje ekspanzije.

Ljubljana – Zagreb, oktober 2021