Aktualna tema v dejavnosti prireditvenega menedžmenta in elektronskega tiketinga je integracija prodaje vstopnic z družbenimi omrežji. Strokovnjaki so si namreč enotni, da postajajo družbena omrežja pomemben komunikacijski in promocijski, a nič manj tudi tržni in prodajni kanal.

Sistemska platforma DRAGON Venue™ odgovarja na ta organizacijski in tehnološki izziv s programskim vmesnikom, ki omogoča popolno integracijo hišnega prodajnega sistema (boxoffice) s Facebook profilom ponudnika vstopnic. Vmesnik zagotavlja popolni nadzor nad prodajo vstopnic na »Fejsu«, sama prodaja pa utrjuje blagovno znamko ponudnika vstopnic in poteka v realnem času.

DRAGON Venue™ Facebook vmesnik je prava rešitev za tiste, ki so že prehodili prve tri korake na poti vstopa v svet družbenih omrežij ter uspešno postavili svoj profil (build), zgradili in razširili bazo prvržencev (scale, building fan database) ter vzpostavili povezovanje in sodelovanje (connect) znotraj svojega omrežja.

Ker pa število prvržencev samo po sebi ne prinaša dodane vrednosti, ga moramo razumeti kot sredstvo in ne kot cilj. Dodano vrednost prinaša namreč šele tista razvojna stopnja omrežja, v kateri se zagotovi integracija, splošno informativne in zabavne teme pa nadgradi ciljano komuniciranje s pripadniki omrežja in njihove aktivacije (target), ob sočasni osredotočenosti na blagovno znamko kluba in blagovne znamke sponzorjev.

Integracijo prodaje vstopnic na Facebook profil lahko torej razumemo kot pomemben korak v tej smeri.