Pravno obvestilo in izjava o varstvu osebnih podatkov: mojekarte.com

Uvod

Spletna stran je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu mojekarte.com (v nadaljevanju: spletna stran). 

Vsebina spletne strani

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletni strani, so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Programski atelje A&Z d.o.o.,  se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletni strani resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

Zaščita avtorskih pravic

Spletna stran je izključna last podjetja Programski atelje A&Z d.o.o. Uporabnikom ni dovoljena uporaba dokumentov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del te spletne strani. Programski atelje A&Z d.o.o. ima na vseh gradivih materialne in moralne avtorske pravice.

Zaščita zasebnosti in piškotki

Ob prvem obisku spletnega mesta, se na vaš računalnik shranijo “piškotki”, ki  jih lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami preprečite, da bi se shranili. Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo. 

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in se obvezuje, da bo podatke uporabnikov varoval v skladu z veljavno zakonodajo (Zakonom o elektronski komunikaciji; ZEKom-1, Ur. l. RS, št. 109/2012 in nasl.) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (UREDBA EU 2016/679).

Kot uporabnik spletnega mesta mojekarte.com lahko piškotke kadarkoli sprejmete ali jih zavrnete. Če ne želite sprejemati piškotkov, nastavite svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. 

Vse o piškotkih in podatki o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletnem mestu mojekarte.com, je podrobneje predstavljeno tukaj.

Varstvo osebnih podatkov – izjava o vrastvu osebnih podatkov

Splošne določbe

Izjava o varstvu osebnih podatkov vsebuje informacije o zbiranju osebnih podatkov uporabnikov v okviru spletne strani mojekarte.com, ki vključuje vse spletne strani in podstrani mojekarte.com (mojekarte.com), ki jih upravlja Programski atelje A&Z d.o.o., ter informacije o obdelavi in varstvu na ta način zbranih osebnih podatkov uporabnikov spletne strani mojekarte.com.

Kot upravljavec spletne strani mojekarte.com si Programski atelje A&Z d.o.o., pridržuje pravico, da pravno obvestilo in izjavo o varstvu osebnih podatkov občasno dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Katere podatke zbiramo avtomatizirano?

Pri vsakem dostopu uporabnika na našo spletno stran in pri vsakem prenosu katere od datotek shranimo tudi podatke o dostopu v obliki protokolnih datotek, deloma pa jih shranijo tudi tretje osebe.

Vsak podatkovni zapis vsebuje:

 • spletno stran, s katere ste dostopali na našo stran;
 • IP-naslov; 
 • datum in čas dostopa; 
 • zahtevo klienta; 
 • kodo http-odgovora; 
 • preneseno količino podatkov;
 • informacijo o vašem brskalniku in operacijskem sistemu.

Osebne podatke, ki nam jih posredujete uporabljamo samo v namen, za katerega ste nam podatke zaupali. 

Protokolne datoteke in v njih vsebovane podatke shranjujemo predvsem zaradi varovanja naših sistemov in zaznavanja morebitnih napadov na naše sisteme. Podatkov iz protokolnih datotek ni možno povezovati s posamezniki in s podatki iz drugih virov.

Privolitev

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov  (UREDBA EU 2016/679) sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. V primeru uporabe spletne strani mojekarte.com se za osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki z vnosom podatkov v spletni obrazec in izvedbo pošiljanja podatkov potrdi, da se strinja s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov. 

Upravljavec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik.

Programski atelje A&Z d.o.o. tako zbrane podatke, ki jih je uporabnik vnesel v spletni obrazec, obdeluje za namene, za katere jih kot uporabnik spletnega mesta mojekarte.com posredujete.

Namen zbiranja osebnih podatkov

Ti nameni so:

 • dogovor in sklenitev poslovnega sodelovanja,
 • komuniciranje in obveščanje, 
 • pošiljanje informacij, gradiva in vabil na dogodke in nagradne igre, 
 • statistične obdelave, 
 • segmentiranje, 
 • analize dostave, odpiranja in branosti elektronskih novic,
 • priprave poročil,
 • za anketiranje,
 • za remarketing.

Podatki o vaši prijavi se shranjujejo in obdelujejo, dokler se ne odjavite od storitve obveščanja po elektronski pošti preko naslova elektronske pošte [email protected] oziroma na naslov elektronske pošte [email protected] ne posredujete svoje pisne zahteve za umik soglasja za obdelavo osebnih podatkov.

Stik preko kontaktnega obrazca

Osebne podatke, ki nam jih boste zaupali pri pošiljanju kontaktnega obrazca na spletni strani mojekarte.com (ime, priimek, naslov elektronske pošte, telefonska številka, naziv podjetja), bomo uporabili zgolj za sklenitev poslovnega sodelovanja (dogovor in sklenitev poslovnega sodelovanja).

Navedene podatke (ime, priimek, naslov elektronske pošte, telefonska številka, naziv podjetja) kot uporabnik spletne strani mojekarte.com vnesete izrecno prostovoljno. 

Vtičniki družbenih omrežij in Google Analytics

To spletno mesto uporablja vtičnike družbenih omrežij za družbena omrežja Facebook (Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA), Instagram (Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, ZDA, hčerinsko podjetje podjetja Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA), Twitter (Twitter Inc., 1355 Market Street, San Francisco, CA 94103, ZDA) in Google Analytics, orodje za izvajanje spletne analitike, ki je v lasti družbe Google Inc. (Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA).

Vtičniki družbenih omrežij

Z vtičniki družbenih omrežij smo povezali spletno stran mojekarte.com z družbenimi omrežji. Vgradnja vtičnikov družbenih omrežij pomeni, da se osebni in s tem povezani podatki posredujejo ponudniku vtičnikov družbenih omrežij. Poleg tega bo aktiviran vtičnik družbenega omrežja , če ste prijavljeni tudi v družbeno omrežje, omogočil, da se vaše aktivnosti dodelijo vašemu profilu.

Vtičnik se aktivira le, če kliknete na simbol vtičnika. Če tega ne storite, se vaši podatki (IP naslov) ne bodo delili z družbenim omrežjem. 

Izrecno poudarjamo, da nimamo vpliva na obseg, vrsto ali namen obdelave vaših osebnih ali s tem povezanih podatkov s strani ponudnika storitev družbenih omrežij. 

Za več informacij si prosimo, preberite njihove pravilnike!

Facebookov pravilnik je dostopen tukaj.

Instagramov pravilnik je dostopen tukaj.

Twitterjev pravilnik je dostopen tukaj.

Google Analytics

Vse o varstvu osebnih podatkov družbe Google Inc. najdete tukaj.

S pomočjo Google Analytics s t.i. piškotki družba Programski atelje A&Z d.o.o. izvaja analiziranje uporabnikove rabe spletne strani mojekarte.com. 

Google obdeluje pridobljene informacije v imenu upravljavcev spletnih strani z namenom, da analizira uporabo le-teh, sestavlja poročila o obisku na spletnem mestu in aktivnostih ter upravljalcu omogoča oblikovanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani.

S piškotki pridobljene informacije o rabi te spletne strani se lahko prenašajo in shranjujejo na strežnike družbe Google Inc. v ZDA.

Remarketing in retargetiranje

Za namene remarketinga in retargetiranja na drugih platformah, t. j. posredovanja sporočil, ki bi vas utegnila zanimati glede na izkazano zanimanje in vnos vaših osebnih podatkov na naši spletni strani, lahko vaše podatke začasno vnesemo v družbeno omrežje Facebook (glej zgoraj za splošne pogoje ponudnikov družbenih omrežij) in Google Ads (lastnik je podjetje Google Inc., glej zgoraj za splošne pogoje). 

Vsi našteti zagotavljajo skladnost s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (UREDBA EU 2016/679).

Vaš naslov elektronske pošte in ime bo v tem primeru uporabljen za ustvarjanje prilagojenega občinstvo in/ali podobnega občinstva glede na dane podatke. 

Vaš naslov elektronske pošte, ime ter IP naslov se lahko uporabi tudi za prikaz oglasov na omenjenih družbenih omrežjih in v iskalnem omrežju Google glede na vaše izkazano zanimanje.

Varovanje podatkov

Programski atelje A&Z d.o.o. se zaveda, da je varovanje osebnih podatkov za uporabnike zelo pomembno, zato se obvezuje, da bo podatke uporabnikov skrbno varovala in zaščitila pred izgubo, spremembami, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb. 

Zaupane osebne podatke lahko delimo z našimi zastopniki, izvajalci ali partnerji v zvezi z delom, ki ga opravljajo za ali skupaj z nami, kot je pošiljanje elektronskih sporočil, upravljanje podatkov, gostovanje naših podatkovnih baz, zagotavljanje storitev obdelave podatkov, zagotavljanje storitev. Ti zastopniki, izvajalci ali partnerji ne smejo podatkov uporabljati na noben drug način, razen za zagotavljanje storitev za nas ali storitev, pri katerih sodelujejo skupaj z nami.

Osebne podatke uporabnikov, ki se zbirajo prek spletnega mesta mojekarte.com, bo Programski atelje A&Z d.o.o.  varoval v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov; ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.) oziroma zakonom, ki bo nadomestil ZVOP-1, v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (UREDBA EU 2016/679) in to Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (UREDBA EU 2016/679) imate:

 • pravico do pridobitve potrdila, kateri podatki se zbirajo v zvezi z vami,
 • pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, 
 • pravico do izpisa podatkov, ki se zbirajo v zvezi z vami,
 • pravico do popravka vaših podatkov, 
 • pravico do omejitve obdelave vaših podatkov,  
 • pravico do izbrisa podatkov ter 
 • pravico do prenosljivosti podatkov.

Svoje pravice lahko uveljavljate pri podjetju Programski atelje A&Z d.o.o. brezplačno.

Vsa svoja vprašanja, povezana z varstvom osebnih podatkov, zbranih prek spletne strani mojekarte.com, ki se nanašajo na vas pošljite na naslov elektronske pošte [email protected].

Umik soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Kot uporabnik spletne strani mojekarte.com lahko kadarkoli (z odjavo na elektronski naslov [email protected]) pisno zahtevate, da upravljavec trajno ali začasno, deloma ali v celoti preneha obdelovati vaše osebne podatke. Programski atelje A&Z d.o.o. se zavezuje, da bo najkasneje v 15 (petnajstih) dneh po prejetju pisne zahteve ustrezno preprečila obdelavo in/ali izbrisala osebne podatke uporabnika.

Od prejemanja elektronskih novic se lahko odjavite tudi z uporabo gumba za odjavo, ki se nahaja v vsakih elektronski novicah.

Umik soglasja ne more veljati za obdelave, ki so bile narejene do umika soglasja oziroma do iztega izteka zakonskega roka za hrambo podatkov (npr. podatki na izdanih računih).

Posredovanje 

Programski atelje A&Z d.o.o. se zavezuje, da osebnih podatkov uporabnikov, zbranih na spletni strani mojekarte.com, brez izrecnega soglasja uporabnika ne bo posredovala tretjim osebam razen v zakonsko določenih primerih.

Rok hrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. 

Vaše podatke bomo takoj po prenehanju razlogov, zaradi katerih smo jih pridobili, trajno izbrisali, razen podatkov, ki jih je potrebno hraniti v skladu z zakonskimi predpisi. 

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na elektronske novice, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo in uporabo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. 

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse zbrane osebne podatke hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih spletnih strani. Ta opozorila glede varstva osebnih podatkov veljajo le za naše spletne strani. 

Končne določbe

Če je, ali postane, katero izmed določil teh splošnih pogojev nezakonito, neveljavno ali neizvršljivo, to ne vpliva na veljavnost drugih določb splošnih pogojev.

Na vprašanja uporabnika o zaupnosti uporabnikovih podatkov, načinu zbiranja in uporabi podatkov ali želje po dodatnih informacijah, bo odgovorila odgovorna oseba za upravljanje s podatki spletnega mesta mojekarte.com.

Programski atelje A&Z d.o.o.

Cesta na Brdo 17, 1000 Ljubljana

email: info@mojekarte.si.

Odgovorna oseba za poročanje: [email protected] 

Sprememba pogojev

Programski atelje A&Z d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja teh pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene.

Programski atelje A&Z d.o.o. si pridružuje pravico do zamenjave ali dopolnitve posameznega obdelovalca podatkov. Ne glede na to bodo zaupani podatki v vsakem trenutku uporabljeni zgolj z namenom, za katerega so nam bili zaupani. 

Zaključek

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

V Ljubljani, 17. 7. 2020