Veseli nas, da lahko v veliki družini uporabnikov platforme Mojekarte izrečemo dobrodošlico POU dr. Ante Starčević iz Gospića. S pandemijo Covid-19, kateri še ni videti konca, se je pred ekipo Mojekarte postavil nov izziv in vprašanje, ali je možno inštalacijo in konfiguracijo programske opreme ter edukacijo uporabnikov oddelati brez kontakta in fizične prisotnosti na loakciji novega uporabnika? POU dr. Ante Starčević je, po POU Daruvar in Centru za kulturo Korčula, že tretji projekt implementacije digitalne platforme Mojekarte™, ki je bil izveden na daljavo preko interneta in brez fizične prisotnosti na lokaciji. Iz tega lahko zaključimo, da je delo na daljavo postalo za naš tim podpore uporabnikom nova normalnost, če se lahko na tem mestu poslužimo skovanke, ki so si jo izmislili mediji.

Digitalni, večopravilni Mojekarte™ pripada na hrvaškem tržišču informacijskih rešitev za potrebe marketinga i prodaje vstopnic in drugih produkatov industrije prireditev, dogodkov, manifestacij in doživetij iz leta v leto vse pomembnejša vloga. Vstop platforme Mojekarte™ v gledališke, športne in kino dvorane v Zagrebu, Splitu, Puli, Bjelovaru, Daruvaru, Opatiji, Šibeniku, Kostreni, Kastvu, Krku, Malem Lošinju, Našicah, Korčuli, na Reki in zdaj tudi v Gospiću sredi hrvaške pokrajine Like, je sprožil proces postopne in neizbežne tranzicije in transformacije prodaje vstopnic iz analognega v digitalni svet.

Analogni svet v katerem že več od 300 let dominirajo lokalne blagajne za prodajo vstopnic – leta 1732 je publika, ki je prihajala na predstave v Theatre Royal, Covent Garden, plačala vstopnino na vratih in to brez garancije prostega stola, kar je bila v tistih časih običajna praksa v vseh takratnih londonskih gledališčih – se pred našimi očmi transformira v digitalni svet, v katerem se vstopnice hitro in enostavno kupujejo na internetu in vse bolj postajajo nematerializirane elektronske kode na ekranih pametnih telefonov. Glavna prodajna vloga v tem digitalnem svetu pripada internetnim trgovinam, internetnim portalom pa tudi družabnim omrežjem, vse to pa ob podpori sodobnega e-marketinga.

Poziv go digital dobiva z aktivno vlogo blagovne znamke Mojekarte še kako vidne rezultate širom regije in uvaja novo, digitalno paradigmo marketinga in prodaje vstopnic za prireditve, dogodke in doživetja. Jasno in neizbežno je, da bodo prej ali slej na pot digitalizacije makretinga in prodaje stopili vsi, ki spoštujejo potrebe, želje in pričakovanja svojih publik ter razumejo velike spremembe v njihovem življenjskem slogu. Internet, mobilnost, dostopnost informacij vedno in povsod, komuniciranje potom družabnih omrežij, obsedenost s potrebo biti 24 ur dnevno on-line … Vse to je pomemb o sprfemenilo svet okoli nas, medčloveške odnose in tudi nas same, če nam je to všeč, ali ne.

Za tiste, ki tega ne bodo hoteli, ali ne bodo mogli razumeti, enostavno več ne bo prostora. Tako enostavno je to.

Reka – Ljubljana, november 2020