Narodni dom Maribor je še tretja ustanova, ki je, po Mestnem gledališču Ptuj ter Zavodu za šport, kulturo, mladino in turizem Novo mesto, prestopila iz konkurenčne rešitve za prodajo vstopnic na večopravilno in večkanalno platformo Mojekarte. Le-ta ponuja razen možnosti učinkovitega in fleksibilnega upravljanja prodaje vstopnic, tudi orodja za prodajo drugih produktov, kot so: abonmaji, darilni boni, darilne kartice, članski programi, programi zvestobe, Video-On-Demand (VOD), Live Streaming, tečaji, delavnice ter druge storitve, artikli in drugi.

Na osnovi prestopov uporabnikov na platformo Mojekarte lahko sklepamo, da razvoj konkurenčnih rešitev na domačem trgu več ne dohaja potreb, želja in pričakovanj vse bolj zahtevnih prirediteljev in vseh drugih uporabnikov, ki se želijo odzvati na spremenjene vedenjske vzorce in dinamični življenjski slog publik. V zadnjih nekaj letih smo namreč na tem področju priče hitrim spremembam v smeri digitalizacije, ki jim je dala dodatni pospešek pandemija Covid-19.

Kot vse kaže, posamezni ponudniki vstopnic na novo odkrivajo konkurenčne prednosti platforme Mojekarte. Z njeno pomočjo in ekspertnim znanjem, ki ga posredujejo naši izkušeni svetovalci ter s kančkom kreativnosti na strani ponudnika, je namreč relativno preprosto digitalizirati prodajo, stopiti nasproti, predvsem mlajšim, publikam in odkriti novo dodano vrednost. To so pokazale že mnoga domače in tuje kulturne ustanove, ki so s pomočjo platforme in svetovalcev Mojekarte oblikovale in ponudile publikam nove, zanimive in odlično sprejete produkte. 

Platforma Mojekarte dobiva nov zagon, k čemur ključno prispevajo: zanesljivo delovanje, bogatejši nabor uporabniških funkcij v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami, podrobneje dodelane uporabniške funkcije z več opcijami, strokovno svetovanje in odlična podpora uporabnikom. Širitev platforme je še posebej očitna na hrvaškem trgu, na katerem je platforma Mojekarte prisotna že v šestnajstih hrvaških mestih, med katerimi so tudi vsa največja. Platformo so odlično sprejele tudi mednarodno uveljavljene kulturne blagovne znamke z dolgoletno tradicijo, kot so: gledališki festival Ulysses, Pula film festival, Motovun film festival ter koncertni in operni festival Splitsko poletje (Splitsko ljeto) pa tudi gledališki festival Teater ob morju (Teatar uz more) – nova in hitro se vzpenjajoča festivalska blagovna znamka, ki prinaša v poletnih mesecih v Split in druga mesta srednje Dalmacije izbor najbolj gledanih hrvaških gledaliških predstav.

Platforma Mojekarte krepi prepoznavnost in tržno pozicijo v regiji ter postaja vse bolj cenjena blagovna znamka in zaželen partner v dejavnosti prodaje vstopnic in spremljajočih kulturnih produktov na trgu, na katerem organizatorji dogodkov in prireditev nagovarjajo okoli 6.000.000 potencialnih gledalcev.

Ljubljana, december 2021