Istrska razvojna turistička agencija (IRTA) upravlja ambiciozni regionalni razvojni projekt Istra Inspirit, za podporo promocije, marketinga in prodaje novih doživljajev v Istri pa je izbrala integrirano, večopravilno platformo Mojekarte™. Projekt je pritegnil veliko pozornost hrvaških medijev, kot tudi vseh tistih, ki v sosednji državi spremljajo dogajanja na področju turizma.

Novi turistični proizvod, ki bo v tem poletju ponujen obiskovalcem Istre, željnim kulturnih doživetij, je posrečena kombinacija specifične istrske vegetacije, povezane z zgodovinskimi ambienti in odlično predstavljenimi mitskimi zgodbami in legendami. Govora je o unikatnem projektu Istra Inspirit, ki pod okriljem Istrske županije, Istrske razvoje turistične agencije in Turistične organizacije istrske županije, prinaša v prvem letu skupno 27 predstavitev istrskih zgodb in legend. Vsaka izmed teh zgodb vrača  obiskovalca v določeno zgodovinsko obdobje in okolje, ob sodelovanju partnerskih igralskih skupin in lokalne turistične organizacije v vlogi nosilcev posameznega doživetja, pa projekt vključuje tudi študente ekonomije, kulture in turizma na pulski univerzi, ki bodo skozi sodelovanje v tem projektu nabirali svoje prve izkušnje.

Končni cilj je, da bi se v naslednjih letih oblikovala ponudba stotih doživetij, Istra Inspirit pa bi se pozicionirala kot mednarodno uveljavljena in prepoznavna blagovna znamka ter novi razlog za prihod gostov v Istro. Projekt bo v veliki meri vključeval tudi lokalno prebivalstvo,zaslužek od prodanih vstopnic in dodatnih storitev pa bo v teh kriznih časih dobrodošla pomoč proračunom lokalnih skupnosti in njihovih prebivalcev.

Turistična sezona 2012 je pilot projekt, katerega cilj je na praktičnih primerih pokazati uporabnost in učinkovitost sodobnih tehnologij pri pozicioniranju in trženju nove blagovne znamke Istra Inspirit na mednarodnih trgih ter omogočiti, da se s tem seznani čim večje število regionalnih akterjev v prireditvenih, kulturnih, športnih in vseh ostalih dejavnostih, za katere je specifična prodaja vstopnic. Načrtuje se, da bo v prihodnjih letih DRAGON Venue™ prevzel vlogo sistemske informacijske platforme za promocijo, trženje, booking in prodajo doživetij ter komplementarnih turističnih produktov hrvaške Istre, zato je za upravitelja platforme velik izziv, da že v začetni fazi uvajanja platforme seznani z njenimi zmogljivostmi in principi delovanja čim večje štivilo tistih, ki se bodo nanjo priključevali v prihodnosti.

http://www.istrainspirit.hr/ | http://www.youtube.com/watch?v=8bp3nTaqBBs