Pogodba z družbo Programski atelje A&Z z mednarodnimi referencami in izkušnjami, zagotavlja Hajduku 100% transparetno poslovanje ter najboljši odnos s podporniki in navijači

Split, Ljubljana  12. julija 2022 – S tehnološko najnaprednejšimi rešitvami ter postopnim oblikovanjem integrirane platforme za nove produkte in storitve, sta NK Hajduk in Programski atelje A&Z pričela sodelovanje, s katerim bodo najbolj zadovoljni navijači kluba.  Programski atelje A&Z posluje že 30 let in ažurno spremlja tehnološke trende na mednarodnem trgu ter potrebe in zahteve kupcev na mednarodnem in domačem trgu. Z akumuliranim ekspertnim znanjem in izkušnjami bo upravi Hajduka  opogočil optimizacijo obstoječih poslovnih procesov in storitev ter uvajanje novih, vse to pa v korist kluba in njegovih navijačev. Prehod na novo integrirano platformo Mojekarte bo postopen, navijači pa se bodo z njo najprej spoznali preko nove rešitve za prodajo dnevnih in sezonskih vstopnic, ki je že v uporabi. 

„To sodelovanja pomeni za nas prehod na še bolj pregledno in tehnološko naprednejše poslovanje, s tem pa nadaljujemo razvoj Hajduka v smeri nadaljnih športnih uspehov na veselje vseh nas, ki ga vodimo ter na veselje navijačev in številčnega članstva. Veselimo se, ker bomo po zaključenem uvajanju dobili veliko več marketinših in prodajnih možnosti. Navijači bodo spoznavali, da dajemo resnično vse od sebe, da Hajduk postane številka ena tudi v poslovanju, skozi nove produkte in nove prodajne storitve“ pojasnjuje odločitev, da se izbere za partnerja Programski atelje A&Z, Ivan Matana, član uprave š.d.d. Hajduk.

 

Sodelovanje, ki se je šele dobro pričelo, ne omogoča hitrih in tveganih potez, pred udejanjanjem nekaterih idej pa bo potrebno postoriti tudi marsikaj na sami infrastrukturi stadiona Poljud s 34.198 sedeži. Zato lahko uprava za sedaj le načrtuje prihodnje poteze, kot je recimo postavljanje stojnic s ponudbo blaga iz fun shop-a znotraj samega štadiona, naročanje gostinske ponudbe kar iz sedeža obiskovalca in nekatere druge storitve, ki temeljijo na sodobnih tehnologijah. 

Novega sodelovanja se veseli tudi ekipa strokovnjakov v podjetju Programski atelje A&Z, ki  z največjim veseljem sprejema izzive, s kakršnimi postrežejo sodelovanja z največjimi in najbolje organiziranimi športnimi klubi v regiji, kot so FC Crvena zvezda, NK Hajduk, NK Maribor, RK Nexe, KK Cedevita Olimpija in drugi.

„Vsi zelo dobro vemo kakšna blagovna znamka je Hajduk in koliko je vreden v očeh njegovih podpornikov in navijačev po vsem svetu ter še posebej v Dalmaciji. Zato smo bili še kako motivirani, da damo od sebe resnično vse in da prvo fazo tako zahtevnega projekta realiziramo v ekstremno kratkem roku vsega sedem delovnih dni. V tej začetni fazi nudimo Hajduku tehnološko napredno ter zanesljivo in stabilno rešitev, katera jim zagotavlja popolno kontrolo nad prodajo in 100% transparentnost, v nadaljevanju pa seveda tudi neomejene možnosti za kreiranje novih produktov in storitev za navijače in ljubitelje kluba. Uprava kluba je to prepoznala in verjamem, da bo to partnersko sodelovanje v prihodnjih letih pokazalo kakšne vse produkte in storitve si je možno zamisliti in jih realizirati s platformo Mojekarte. Napore uprave kluba so že prepoznali in podprli v društvu Naš Hajduk, ki je lastniško vključeno v športno delniško družbo Hajduk, in katerega člani so se aktivno vključili v uvajanje nove rešitve,“ pojasnjuje Zoran Bistrički, soustanovitelj družbe Programski atelje A&Z, d.o.o. in dodaja, da gre v primeru Hajduka za najsodobnejšo rešitev med vsemi klubi hrvaške prve nogometne lige ter da je nova rešitev temelj za prihodnjo digitalno tranzicijo marketinških in prodajnih procesov v Hajduku.

„Smisel in končni cilj sodelovanja je, da bi klub s podporo sodobnih tehnologij že v bližnji prihodnosti navijačem ponudil uporabniško izkušnjo par excellence in vrhunsko doživetje, ki bo spremljalo  podporo navijačev Hajduku. Uprava kluba načrtuje v prihodnosti tudi prehod na cash less koncept štadiona, kar bi dodatno nadgradilo izkušnjo navijačev ter jim olajšalo dostop do storitev – hitro, on-line ter brez nervoze in čakanja v vrstah,“ zaključuje Bistrički.

Glede na to, da Uprava kluba in društvo Naš Hajduk stojijo za namero kluba, da postane še boljši in transparentnejši v poslovanju, je za verjeti, da bodo nove produkte, storitve in rešitve hitro sprejeli tudi tisti, zaradi katerih se vse to pripravlja, to pa so navijači kluba.