Mojekarte

Sistemska platforma za marketing in prodajo produktov industrije prireditev, dogodkov in doživetij

Športni center Višnjik v Zadru uvedel platformo Mojekarte

V Športnem centru Višnjik Zadar je zaključen projekt implementacije platforme Mojekarte. Izvedbeni projekt, v katerem je večopravilna, večkanalna, digitalna platforma Mojekarte zamenjala prejšnji program za prodajo vstopnic, je obsegal uvedbo popolnoma integriranih rešitev za:

  •  
  • – upravljanje prodaje dnevnih in sezonskih vstopnic na lokalnih blagajnah Športnega centra Višnjik,
  • – upravljanje baze lastnikov sezonskih vstopnic,
  • – avtomatsko elektronsko preverjanje vseh vrst vstopnic in kontrolo vstopa,
  • – povezovanje lokalne prodajne platforme s portalom Slobodne Dalmacije croatia-tickets.com.

 

V zadnjih desetih mesecih je to že peti izvedbeni projekt, ki ga je ekipa hčerinskega podjetja Moje karte d.o.o. z Reke izvedla na daljavo in brez fizične prisotnosti na lokaciji naročnika. 

Pripravljalna faza projekta

Priprava izvedbenega projekta je obsegala:

 

– kreiranje in sistemsko administracijo inicialne baze podatkov za novega uporabnika platforme,

– instalacijo baze podatkov na IKT infrastrukturo profesionalnega podatkovnega centra,

– administracijo uporabnikov in pravic dostopa do platforme,

– uvoz inicialnih podatkov v bazo,

– migracijo revidiranih in  prečiščenih podatkov lastnikov sezonskih vstopnic,

– instalacijo in nastavitev parametrov produkcijskega aplikativnega certifikata za davčno potrjevanje računov,

– pripravo predlog za izpise vstopnic in računov,

– prilagoditve finančnih poročil in drugih operativnih dokumentov,

– izris 3D izgleda dvorane in

– programiranje sedežnega reda dvorane Krešimirja Čosića.

 

Zadnje dejanje je bila namestitev programske opreme Mojekarte na opremo ŠC Višnjik ter edukacija uporabnikov za uporabo programske opreme.

Nova platforma podpira 5 vrst vstopnic

Platforma Mojekarte podpira pet vrst vstopnic:


– klasične vstopnice tiskane na termalnem papirju na blagajnah ŠC Višnjik,

– sezonske vstopnice na brezkontaktnih plastičnih karticah z RFID,

– klasične vstopnice tiskane na prodajnih mestih distributerja,

– print@home vstopnice prodane na spletnem portalu croatia-tickets.com in

– nematerializirane elektronske vstopnice shranjene na pametnih telefonih.


Za dogodke z visokim varnostnim tveganjem, so vstopnice lahko tudi personalizirane.


Kontrola avtentičnosti in veljavnosti tako velikega števila različnih vstopnic je za varnostno službo velik izziv, zato se njihovo preverjanje izvaja na elektronski način, z aplikacijo Mojekarte Access Control, ki je nameščena na sodobnih ročnih terminalih Zebra. Le-te krasi robustnost, enostavno rokovanje, odlična ergonomija in stabilno delovanje ter izjemno hitro in učinkovito odčitavanje kod s povprečno kapaciteto od 20 do 30 vstopnic v minuti, kar pomeni od 1.200 do 1.800 vstopnic na uro. Rešitev kontrole vstopa je premišljena do najmanjših podrobnosti, službi varovanja pa omogoča on-line spremljanje podatkov kontrole vstopa v realnem času.

Do 1.200 prodanih vstopnic na uro

Za prodajo vstopnic na blagajnah ŠC Višnjik se uporablja programski modul Mojekarte BoxOffice. Fleksibilnost in logično zaporedje korakov v intuitivnem uporabniškem vmesniku osebju na blagajni olajša delo in pospeši delo blagajne. Kapaciteta blagajne se je z uvedbo nove rešitve povečala na 600 do 800 vstopnic na uro na vsakem prodajnem okenčku, če se vrši prodaja v režimu oštevilčenih vstopnic. V režimu neoštevilčenih vstopnic je kapaciteta še večja, to je okoli 1.200 vstopnic na vsakem prodajnem okenčku. Posamične vstopnice se tiskajo na termičnih tiskalnikih STIMARE model SML, letne karte pa na sublimacijski tiskalnik EVOLIS. Davčna blagajna je integralni  del blagajniške rešitve, davčno potrjeni računi pa se izpisujejo na POS tiskalnik.

On-line prodaja

Lokalna prodajna platforma je integrirana s spletnim portalom croatia-tickets.com v lastništvu medijske hiše Slobodna Dalmacija (skupina Hanza media) ter zagotavlja on-line prodajo vstopnic za prireditve in dogodke v ŠC Višnjik. Kupljene vstopnice lahko kupci natisnejo na svojem tiskalniku (print@home), ali pa jih v obliki kode prenesejo na svoj pametni telefon kot nematerializirane elektronske vstopnice. Nekupe je možno plačati s kreditnimi karticami Mastercard, Visa i Diners ter s plačilnimi karticami Maestro.

Elektronska kontrola vstopnic

Avtomatsko elektronsko preverjanje vseh vrst vstopnic, kar vključuje: vstopnice prodane na lokalni blagajni ŠC Višnjik, letne karte, print@home vstopnice in elektronske vstopnice na pametnih telefonih, se vrši s pomočjo namenske aplikacije Mojekarte™ Access Control, ki je nameščena na ročnih terminalih Zebra model TC26. Sodobne terminale krasi robustnost, zanesljivost in velika hitrost skeniranja. Programska rešitev omogoča delo v dveh načinih. V on-line načinu se vrši avtomatsko preverjanje vstopnic v centralni bazi podatkov in poteka v realnem času, za takšen način delovanja pa morajo biti terminali povezani na internet. V on-line načinu dela imajo uporabniki sistema možnost spremljanja validacije vstopnic s pomočjo spletne rešitve, ki deluje v realnem času. V off-line načinu dela terminali niso povezani z internetom ter ne izmenjujejo podatkov s centralno bazo, ampak izvajajo validacijo vstopnic lokalno, podatke skeniranih vstopnic pa shranjujejo v svojem notranjem  spominu.

Obdelave in analiza podatkov

On-line pristop do statističnih in analitičnih obdelav podatkov omogoča spletna rešitev Mojekarte™ Alpha Analytics, ki deluje v realnem času, rezultati obdelav pa so prikazani v numerični in grafični obliki.

30 let mednarodnih izkušenj

Družba Programski atelje A&Z, d.o.o. je specializirana za razvoj, uvajanje in vzdrževanje informacijskih rešitev za podporo marketinga in prodaje vstopnic ter drugih povezanih produktov, značilnih za industrijo prireditev, dogodkov in doživetij. Večnamenska in večkanalna digitalna platforma je enako uporabna in učinkovita v majhnih kinodvoranah z vsega stotimi sedeži, koncertnih ali večnamenskih dvoranah z 10.000 in več sedeži, kot tudi na nogometnih štadionih s kapaciteto preko 50.000 sedežev (trenutno največji štadion na katerem deluje platforma Mojekarte ima kapaciteto 55.000 sedežev). Programsko opremo je mogoče prilagoditi vsem potrebam in specifikam ter vsakemu obsegu poslovanja, 30-letne mednarodne izkušnje ekipe strokovnjakov pa so jamstvo za 100% zadovoljstvo uporabnikov.


Ljubljana, marec 2021