Mojekarte

Sistemska platforma za marketing in prodajo produktov industrije prireditev, dogodkov in doživetij

NK Maribor in Mojekarte vstopata v drugo desetletje sodelovanja

Nogometnemu klubu Maribor se v minuli sezoni v športnem pogledu marsikaj ni izšlo ravno po načrtih, sezona pa je postregla tudi s turbulentnimi dogajanji v klubu in okoli kluba. Kljub vsemu je Pokal Slovenije 2015/16 prispel v klubske vitrine in odprl pot v kvalifikacije za Ligo Evropa 2016/17. Lanskoletno kvalitetno partnersko sodelovanje med NK Maribor in DRAGON Ticketing, ki je bilo dodatno podkrepljeno tudi s sponzorskim dogovorom, pa je na poslovnem področju prineslo v klub nekaj pomembnih novosti.

 

CELOVITA PRENOVA KLUBSKEGA TRGOVINSKEGA POSLOVANJA

Med novostmi minule sezone je na prvem mestu potrebno izpostaviti trgovinsko poslovanje NK Maribor, ki je bilo v jesenskih mesecih 2015 postavljeno na novo in sodobno informacijsko rešitev DRAGON Retail™ in integrirano v enovito sistemko podporno platformo za promocijo, trženje in prodajo klubskih produktov DRAGON Venue™. To je bil zahteven projekt, znotraj katerega je bila realizirana tudi direktna izmenjava podatkov med trgovinskim programom DRAGON Retail™ in zalednim računovodskim sistemom Piramida, kar zdaj omogoča avtomatsko knjiženje podatkov prodaje v glavno knjigo. Združljivost programske opreme DRAGON Retail™ in DRAGON Venue™ je omogočila, da se lahko zdaj na trgovinskih blagajnah prodajajo tudi vse vrste vstopnic, s čimer je klub dosegel več učinkov. Na eni strani je podaljšal odpiralni čas svojih blagajn za prodajo vstopnic, saj so imele blagajne na stadionu v Ljudskem vrtu krajši odpiralni čas, kot ga ima nova Vijol’čna trgovina v Mercator centru. Hkrati s tem je povečal število prodajnih mest, ki delujejo pod blagovno znamko NK Maribor, kar je pomembno iz vidika njenega utrjevanja v lokalnem okolju. Ne nazadnje je optimiral tudi stroške prodaje vstopnic, saj je blagajna Vijol’čne bajte v Mercator Centru na bistveno bolj frekventni lokaciji, kot pa blagajna na štadionu v Ljudskem vrtu. Poslušanje, razumevanje in sprejemanje strokovnih nasvetov specialistov iz ekipe DRAGON Ticketing ter odločitev vodstva, da podpre koncept integrirane večopravilne platforme za podporo promocije, trženja in prodaje klubskih produktov, na drugi strani pa sposobnost ekipe DRAGON Ticketing, da to strateško odločitev tudi udejanji, je postavilo povsem nove temelje za nadaljni razvoj klubskega marketinga in prodaje.

 

PRENOVA KLUBSKE SPLETNE TRGOVINE

Druga pomembna novost minule sezone je sistemska prenova spletne trgovine za prodajo vstopnic, ki je bila postavljena na novo spletno domeno, dobila pa je tudi novo plačilno storitev PayPal. Ta korak je bila nekakšna predpriprava za celovito prenovo spletne predstavitve in prodaje klubske ponudbe. Celovita prenova je zdaj v fazi realizacije, rezultat pa bo oblikovno povsem na novo in zasnovana spletna trgovina, ki bo delovala na sodobni tehnologiji DRAGON WebShop in bo na enem mestu ponujala vse vrste vstopnic, artiklov, darilnih kartic in drugih klubskih produktov, sodobni odzivni dizajn spletne rešitve pa bo omogočal enako dobro uporabniško izkušnjo tudi uporabnikom na mobilnih napravah. Otvoritev nove spletne trgovine je planirana za pričetek sezone 2016/17.

 

KLUBSKE BAZE – ODPIRANJE NOVE PRODAJNE POTI IN ŠIRITEV LASTNE PRODAJNE MREŽE ZA UTRJEVANJE BLAGOVNE ZNAMKE

Kot tretjo pomembno organizacijsko novost je potrebno izpostaviti lokalno mrežo tako imenovanih ‘klubskih baz’ – gostinskih lokalov, ki v specifiki lokalnega okolja zavzemajo vlogo pomembnega člena utrjevanja blagovne znamke NK Maribor. Po vzpostavitvi nove prodajne platforme je bilo s strani klubske administracije vsaki ‘ klubski bazi’ dodeljeno uporabniško ime in geslo s katerim se prijavlja v sistem prodaje vstopnic, klub pa je baze založil tudi z zaščitenim papirjem za tiskanje vstopnic. Ko se tako gost klubske baze odloči za nakup vstopnic, se natakar preko svoje blagajne enostavno poveže na klubski prodajni sistem, označi želene sedeže na štadionu in gostu natisne vstopnice. Možnost nakupa vstopnic v najbližji klubski bazi je seveda navdušila navijače in privržence kluba.

 

MOBILNA PRODAJA VSTOPNIC IN TRGOVSKEGA BLAGA

Četrta pomembna novost je uspešna uvedba sistema mobilne prodaje. Klub si je pred pričetkom minule sezone namreč zadal za cilj izvedbo promocijskih akcij v mestnem središču, v trgovskih centrih in na drugih frekventinh lokacijah v Mariboru in želja kluba je bila, da bi lahko med promocijskimi akcijami lahko na stojnicah potekala tudi prodaja vstopnic in artiklov. DRAGON Ticketing je ponudil rešitev na tabličnih računalnikih, za tiskanje računov pa se uporabljajo prenosni baterijski tiskalniki. Oprema zavzema zelo malo prostora in je zelo priročna za rokovanje.

 

ZAKLJUČEK

Sodelovanje, ki je v minuli sezoni prineslo odlične in navzven vidne rezultate, bosta NK Maribor in DRAGON Ticketing nadaljevala tudi v sezoni 2016/17, že ob njeni otvoritvi pa bo klub publikam postregel tudi z dvema novostima. Otvoritev na novo dizajnirane in tehnološko prenovljene spletne trgovine za prodajo letnih kart, vseh vrst kart za posamezne tekme, darilnih kartic, trgovskega blaga in vseh drugih klubskih produktov, je načrtovana ob koncu junija. Druga novost, ki pomeni pravo inovacijo v slovenskem športu, pa je zaprt družinski sektor na stadionu ter ponudba družinskih vstopnic, ki bo vključevala tako letne družinske vstopnice, kot družinske vstopnice za posamezne tekme. Verjamemo, da bo naletela ta novost pri družinah na lep sprejem in da bomo v nekaj letih priča prizorom, ko bodo kamere na štadionu pokazale poln družinski sektor. Ti kadri bodo jasen pokazatelj in javno izražen znak trdne volje, da se na in ob domačih nogometnih igriščih uveljavijo novi koncepti ter uvedejo postopne pozitivne spremembe v slovenskem nogometu.